over Het kandidatennetwerk

Wij zijn Het Kandidatennetwerk. We ondersteunen jongeren die vooruit willen. Jongeren zonder thuis, op zoek naar werk, met schulden of de wens voor persoonlijke groei. Samen met een coach gaan zij hun uitdagingen aan. Ze (her)ontdekken hun krachten en talenten, leren nieuwe vaardigheden en bouwen aan een sterk netwerk. Zo leggen ze contacten die hen verder helpen, of waar zij juist van betekenis kunnen zijn. Dat creëert kansen, voor nu en in de toekomst.

Netwerken werkt!

Wij vinden dat niemand er alleen voor mag staan. Iedereen heeft talenten en er is altijd iets wat jij voor een ander kunt betekenen, en een ander voor jou. Door deze krachten samen te brengen ontstaan er prachtige resultaten. Dat is onze specialiteit – voor jongeren, collega’s, de organisatie en ons netwerk. Het ontwikkelen en onderhouden van netwerken staat bij ons centraal.

11
Gelijkwaardigheid is…

dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft
en ook al zijn ze verschillend, ze zijn
allemaal van waarde; coach en kandidaat
staan naast elkaar en werken samen,
niemand vertelt de ander hoe het moet.

wederkerigheid is…

coaches die van kandidaten leren
en andersom. Kandidaten en coaches
die hun verhaal delen met elkaar
en anderen. Kandidaten die zich
inzetten voor anderen in de maatschappij.

netwerkgericht is…

elkaar helpen op wat voor manier dan ook.
Met het vinden van o.a. een baan of
een woning. Of een luisterend oor voor
elkaar te zijn. Met een sterk sociaal netwerk
sta je er nooit meer alleen voor.

Methodiek Empowerme

Wij passen een vernieuwende methodiek – EmpowerME – toe die jongeren ondersteuning biedt op alle leefgebieden d.m.v. een integraal en netwerkgericht trainingsprogramma waarbij gelijkwaardigheid en wederkerigheid centraal staan. Deze aanpak bestaat uit het werken aan de volgende Skills:

  • WorkSkills
  • MoneySkills
  • LifeSkills
  • NetworkSkills

Door de integrale aanpak kunnen wij iedere jongere de persoonlijke begeleiding bieden die hij of zij nodig heeft en diegene duurzaam aan zijn of haar toekomst laten bouwen. Wij vinden het belangrijk dat onze jongeren zelf de regie hebben over hun begeleiding. Het gaat immers om hun toekomst. Daarom bieden wij alle begeleiding vanuit gelijkwaardigheid en delen wij vanuit deze gelijkwaardigheid onze ervaring, kennis en ons netwerk.

De kern van de EmpowerME methodiek is de door één coach uitgevoerde combinatie van arbeidstoeleiding, schuldhulpverlening en (jeugd)zorg: integraal en netwerkgericht. De kandidaten krijgen dankzij de focus op hun eigen talenten en de (potentiële) bronnen in hun eigen én ons netwerk, weer grip op hun leven. En maken op hun beurt ook voor anderen deel uit van een duurzame community die elkaar ondersteunt.

Lees meer over de Skills

onze ambitie

De kracht van dit netwerk in combinatie met onze methodiek zorgt ervoor dat wij van veel betekenis zijn (geweest) voor al 1500 jongeren van 14 t/m 31 jaar. Rondom hen bouwen wij voortdurend aan een sterk netwerk van bedrijven, overheden, fondsen, scholen, ouders, vrijwilligers en (oud) medewerkers die zich betrokken voelen bij onze missie en kandidaten.

Het is onze ambitie om hét netwerk van en voor jongeren te zijn in de regio groot Amsterdam. De plek waar zij verbinden en delen, met elkaar en anderen uit de maatschappij, vanuit gelijkwaardigheid en wederkerigheid. Waar op dagelijkse basis betekenisvolle relaties ontstaan doordat al wat zij te bieden hebben samenkomt om tot creatieve oplossingen te komen. Zo kunnen we elkaar nog verder versterken.

Want groeien doe je samen!

het team

Ons team is een verzameling van bedreven ervaringsdeskundigen, professionals, vrijwilligers en stagiaires. De coaches en het team zijn een perfecte afspiegeling van de doelgroep op het gebied van ervaring, diversiteit en leeftijd. Wij hebben daarnaast ook sociale experts in huis op het gebied van het begeleiden van groepsdynamische processen, maatschappelijk werkers, sociaal juridische dienstverleners en pedagogen.

Patricia Zebeda
Patricia Zebeda
Oprichter en directeur
Soraya Hoedt
Soraya Hoedt
Projectleider
Yahya Bentoumya
Yahya Bentoumya
Management
Ayra Kraan
Ayra Kraan
Projectleider, trainer & coach
downloads
Fátima do Rosario
Projectmedewerker
Jet Vries
Jet Vries
Coach & trainer
downloads
Thalia Wilson
Medewerker personeelszaken
Annika Raaijmakers
Annika Raaijmakers
Social Impact Maker & coach/trainer
Margot van der Reijden
Margot van der Reijden
Coach & trainer
Saskia van Geel
Saskia van Geel
Projectleider
Emmy van Rooijen
Emmy van Rooijen
Facilitair/catering