Praten over drugs

ROC

Gelukkig dat het ROC van Amsterdam in tijden van corona toch een aantal dagen op locatie les mag geven aan leerlingen van Logistiek niveau 2 opleiding. Als aanvulling op het inhoudelijk programma van hun opleiding, geven trainers en coaches van de Kandidatenmarkt workshops over uiteenlopende thema’s zoals geld en schulden, toekomst, criminaliteit en netwerken.

Onlangs gingen de coaches met de leerlingen in gesprek over drugs. “Drugs gebruiken is niet per definitie slecht, we drinken allemaal wel eens een biertje bijvoorbeeld of roken onze eerste sigaret of een jointje, maar hoe kunnen we het leuk en veilig houden? De jongeren kwamen met ideeën als: gebruik het alleen als je je goed voelt, op gelegenheid, en samen met anderen,” aldus coach Annika Raaijmakers.

Naast de workshops krijgen de leerlingen ook 1-op-1 begeleiding van hun persoonlijke coach op individuele doelen en obstakels. Het doel? Jongeren met en van elkaar te laten leren, in een veilige omgeving een open dialoog te voeren en bewustzijn creëren. En natuurlijk hen ondersteunen in het halen van een startkwalificatie en voortijdig schoolverlaten voorkomen.